Jak skutecznie blokować ruch:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Galfa
    Classic
    • 2011
    • 7

Jak skutecznie blokować ruch:)

Witam , mam nadzieje ze jeszcze ktos mi odpisze na ten temat... odnosnie wody w drzwiach , wymieniałem podnosik szyby zamonowałem blache no i nie miałem jakos czasu załozyc tapicerki. i zauwazyłem ze podczas deszczu woda mi kapie za ta blachą centralnie na "dupe - magnes" głosnika. woda mi nie cieknie do auta lecz niepokoi mnie to ze woda kapie na mechanizm podnoszenia szyby a szczegłonie na głosnik. ( a zauwazyłem to przez dziure z ktorej trzeba skrecic szybe. Prosze o odpowiedz czy tak moge to zostawic ? czy trzeba wymienic uszczelke na szybie od zewnatrz ?
    ps posiadam VW lecz passat b5 1.9 TDI 99r

[ Dodano: Wto 25 Mar, 14 23:06 ]
    Witam , mam nadzieje ze jeszcze ktos mi odpisze na ten temat... odnosnie wody w drzwiach , wymieniałem podnosik szyby zamonowałem blache no i nie miałem jakos czasu załozyc tapicerki. i zauwazyłem ze podczas deszczu woda mi kapie za ta blachą centralnie na "dupe - magnes" głosnika. woda mi nie cieknie do auta lecz niepokoi mnie to ze woda kapie na mechanizm podnoszenia szyby a szczegłonie na głosnik. ( a zauwazyłem to przez dziure z ktorej trzeba skrecic szybe. Prosze o odpowiedz czy tak moge to zostawic ? czy trzeba wymienic uszczelke na szybie od zewnatrz ?
    ps posiadam VW lecz passat b5 1.9 TDI 99r
  • piwosh
    Drive
    • 2010
    • 49

Jak skutecznie blokować ruch

Tutaj mamy przykład jak skutecznie i idiotycznie blokować ruch. A pokazuje nam to nasz kolega z forum Pozdrawiam kolegę i stwierdzam brak mózgu

KLICK!

Nie wiem czy w dobrym temacie wrzuciłem, ale nie mogłem znaleźć pasującego.
    Jak coś to przenieść.
    Mój chromowany kurak RS http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88419
    Moja poprzednia octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41568
    http://skuterserwis.com/

Komentarz

Często spotykane przekonanie że blokowanie lewego pasa przyśpieszy ruch na prawym.

A po co są te znaki? Jak myślicie? Kolega z filmiku dobrze robi?

Jak widać jest to "zalecana zasada ruchu" a nie obowiązująca

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xNqDYFbQ4Qw[/youtube]
      Załączone pliki

Komentarz

• Bartek.K
        Rider
        • 2012
        • 396

Właśnie to samo znalazłem na sadolu :diabelski_usmiech
        Nie ma rzeczy niemożliwych,są tylko trudne do wykonania.

Komentarz

• Alladynek85
          Classic
          • 2013
          • 1

Ale i tak nikt się do tej zasady nie stosuje, sami kierowcy sobie utrudniają płynną jazdę.
          naprawa rolet chorzów

Komentarz

• avocado
            Ambiente
            • 2010
            • 182

wyslij filmik na policje i moze dziada nauczą jak się jeździ ....

Komentarz

• kabanos
              RS
              • 2011
              • 4544
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piwosh, niekoniecznie nasz kolega. Może to być "martwa dusza"

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Puchacz
                Moderator
                S_OCP Member
                • 2004
                • 1192
                • Superb III (3V3)

Bez przesady z tym ostrymi słowami, wyzwiska nic tu nie pomogą.

Widzę, że zwłaszcza starsi kierowcy nie uczą się nowych przepisów i nie dostosowują do tak dużej ilości aut na drogach.

A prawda jest taka, równie źle wpływa takie tamowanie ruchu, jak i wpuszczanie aut w połowie kolejki, bo te mają potem gigantyczną skłonność do odwdzięczenia się i wpuszczenia przed siebie z 5 kolejnych. Niestety, tu nie ma wygranych, tu wszyscy są przegrani, bo marnują czas i paliwo, a chodzi tylko o to, aby wszystkie pasy poruszały się w miarę równo.
                Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• Waśka
                  Rider
                  • 2013
                  • 552
                  • Mitshibishi

abstrahując od sytuacji na filmie, w sytuacji zwężenia jezdni takie przepuszczanie to obowiązek i chyba nawet samochód dojeżdżający do końca swojego pasa ma pierwszeństwo. ja zawsze przepuszczam, a zresztą w Warszawie rządzi dobra praktyka przepuszczania "na przekładkę" (pomijam buractwo bo ono jest wszedzie), byle nikt się nie guzdrał przy zmianie pasa. IMHO to ten na filmie się właśnie guzdrał (a) i nie potrafił (a) zdecydowanie podskoczyc do przodu w lukę przed srebrniakiem po prawej.
                  Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

Zamieszczone przez Waśka
                    w sytuacji zwężenia jezdni takie przepuszczanie to obowiązek i chyba nawet samochód dojeżdżający do końca swojego pasa ma pierwszeństwo.
                    nie ma pierwszeństwa.

A takie zachowanie...no cóż...buraków nie sieją.
                    I oczywiście jest to wykroczenie - utrudnianie ruchu.

Komentarz

• Waśka
                      Rider
                      • 2013
                      • 552
                      • Mitshibishi

mnie na kursie lataaaaa temu uczyli, że jest pierwszeństwo
                      no ale może się przepisy zmieniły

Komentarz

• Marcinxxx
                        Classic
                        • 2013
                        • 1

Nigdy nie było takiego przepisu.

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

Zamieszczone przez Waśka
                          no ale może się przepisy zmieniły
                          :szeroki_usmiech

jestem na 99.99% pewien, że takie przepisu nie było..no ale to w sumie nieistotne

Komentarz

• Waśka
                            Rider
                            • 2013
                            • 552
                            • Mitshibishi

to mnie instruktor na kursie oszukał! co za dziad! :lol:
                            zniszczyliście moje życie dzisiaj <yes>

;-)

Komentarz

• Biszczu
                              RS
                              • 2011
                              • 5567

piwosh, to nie jest kolega z forum to raz, auto należało do PAOLO_ESCO ale je dawno temu sprzedał, ale ten emeryt nie odkleił wlepy OCP. Dwa to sytuacja dzieje się na przebudowywanym rondzie PCK w Zielonej Górze a tam stosowana jest jazda na suwak
                              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Zamieszczone przez Biszczu
                                a tam stosowana jest jazda na suwak
                                Teoretycznie, a w praktyce jak widać... :-)

Dobra nauczka żeby ściągać wlepy przy sprzedaży. Niezłe zamieszanie się zrobiło, na fb też.

https://www.facebook.com/OctaviaClubPolska/
                                Załączone pliki

Komentarz

• Biszczu
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 5567

oto dowód, że auto należało do PAOLO ESCO ale już nie jest jego

"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• r2r
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4721
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ja choćbym miał złomować to zrywam wlepkę, bo potem właśnie są takie akcje.
                                    Typowy "szeryf" co "pilnuje" ruchu.
                                    Artur

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

Osobowki to jest pikus. Jak stanie 20 tirow ktore blokuja co kilkasate metrow w ten sposob, bo krolowie szos maja w dupie, ze cos mniejszego stoi za nimi.

Mnie to w Polsce bardzo bawi, ze jeden z drugim wie, ze tu jezdzi sie ciezko, ale jak przekroczy dawny szlaban na zachodzie, to chocby w korku mial stac 50km to nie wychyli sie nawet lusterkiem na lewy pas
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Wally
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 3790
                                        • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                                        Osobowki to jest pikus. Jak stanie 20 tirow ktore blokuja co kilkasate metrow w ten sposob, bo krolowie szos maja w dupie, ze cos mniejszego stoi za nimi.

Mnie to w Polsce bardzo bawi, ze jeden z drugim wie, ze tu jezdzi sie ciezko, ale jak przekroczy dawny szlaban na zachodzie, to chocby w korku mial stac 50km to nie wychyli sie nawet lusterkiem na lewy pas
                                        bo :
                                        1. więcej boli 200 ojro niż 200 plnow :diabelski_usmiech
                                        2. w dyskusje z miśkami z zachodu raczej nie ma co wchodzić, bo może zaboleć jeszcze bardziej :szeroki_usmiech
                                        Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                        => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                        => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                        "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• hubert78
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 1576

Może troszkę przekornie ale dzięki lewopasowcom i ich przekonaniu że lewym pojedziemy najszybciej mam ułatwione zadanie jadąc przepisowo prawym pasem z przepisową prędkością. Wczoraj jadąc do pracy zdałem sobie sprawę że nie pamietam już kiedy ostatnio użyłem lewego pasa (oczywiście piszę o standardowej drodze przez miasto gdzie są 3 lub 4 pasy.

Komentarz

• sziaba
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 358

Ale siara :czerwona:
                                            Spalanie śr. 6,2 ON Soft Made by Tune-Up

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66476

Komentarz

• piwosh
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 49

No to panowie mamy nauczkę. Nowa zasada. Jak sprzedajesz auto to obowiązkiem jest POZBYĆ się wlepy OCP
                                              Mój chromowany kurak RS http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88419
                                              Moja poprzednia octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41568
                                              http://skuterserwis.com/

Komentarz

• Alonzo_
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2460
                                                • Hyundai

A ja nie będę taki śliczny, grzeczny i prostolinijni jak "święci koledzy"

Zeby tak każdy umiał jeździć na suwaka i była kultura to byłaby..... kultura. Ale u nas osioł za osłem sie wpycha na przód, na żyletki, pod samą barierkę. Suwak to suwak - naprzemiennie sie wjeżdża a nie 3 cwaniaków sie wciska i jeszcze ma pretensje że mu miejsca nie robisz a ty stoisz. Albo ze skrajności w drugą skrajność....co chwila się trafi taki co mu się nigdzie nie spieszy i puszcza przed siebie 3 albo 5 na raz ...a ty kulturalny frajerze stoisz zamiast dziecko i tak już po czasie odebrać czekające w przedszkolu.
                                                Mówicie co chcecie ale ja przyznaję sie, sam parę takich "blokad" pasa zrobiłem (spoko nie mam żadnych wlep- wstydu wizerunkowego nie przyniosę jakby co) bo są pewne granice tego polskiego cwaniactwa i najzwyczajniejszego sku...syństwa. Z normalnymi mogę sobie postać i być kulturalny ale mieszanka cwaniactwa, chamstwa i aroganctwa BUDZI WE MNIE ZŁOooooooo i powoduje, że zdolny jestem (prawie) do wszystkiego

PS Ostatnio jade sobie ku takiej zwężce wieczorkiem - spokój, mało aut (zaznaczam - nic sie nie zapycha- jedziemy) aż tu nagle już na zejściu na jeden pas leci jakiś osioł kadziakiem zielonym jakbym nie zwolnił osto z abs-ami albo by mnie zepchnął albo skasował w drzazgi znaki. Ale musiał być przede mną za wszelką cenę... No to na najbliższych krzyżówkach podjeżdzam z boku coby sobie ulżyć i pokazać mu "znak pokoju" a tu co ......dziewuszka za kółkiem nawet bura s..... nie przeprosiła...co za ludzie, szlag by ich trafił. Dlatego dla takich nie mam litości bez względu na płeć.

A co do gościa może zwykły cham a może jak wielu z nas chciałby gdzieś dojechać ale chamstwo wpychające się na bezczela go i innych kulturalnych trzyma i samo sie prosi o taką reakcje. Nie znam powodów że zdecydował sie tak jechać...to od razu nie wyzywam go od głupków. Polska to dziki kraj. Raj dla cwaniaków.
                                                Tak samo można by powiedzieć ze gość z wlepą pacyfikuje właśnie takiego cwaniaka co go nakręcił bo dlaczego mu żółć skoczyła i filmik dziabnął? Bo "osioł" go zblokował? A on "uczciwie i zgodnie z przepisami" chciał być cwańszy od tych co wcześniej kulturalnie zjechali i się wbić "na czoło.....
                                                U nas ludzie nie umieją jeździć na suwak. Bo zamiast lecieć i ustawiać sie na przykładowo 2 pasach w miarę równo, jechać grzecznie do czoła i tam robić prawdziwi suwak to u nas zawsze musi być inaczej co rodzi frustrację i takie czasami głupie czasami w sumie głupie ale racjonalne pomysły - zależy od sytuacji.
                                                Do tych co mnie zjadą zaraz - jak będziesz stosował się do znaków i będziesz kulturalny, sam Cię wpuszczę bo tak bardzo często robię. Moje reakcje są z reguły dostosowane poziomem do "drugie strony". Ja sam takich rzeczy staram się nie robić (święty nie jestem i w pośpiechu mogłem się komuś kiedyś wcisnąć...życie) ale robić sie w konia przez cwaniaków jakoś niespecjalnie trawię.
                                                Kurde przestańcie może z tymi publicznymi "pietnowaniami". Ogłoszenie na cała stronę w wyborczej i głosie niedzielnym też dać trzeba?
                                                Rozumiem info że to nie gość z forum tylko mu sie wlepa podoba i ją wozi ale zaraz ......
                                                Dobrze że tam takich radykalnych OCP-ków nie było bo by jeszcze gość by posmakował "kujawiaczek , bania, bania, glanujemy gościa, kujawiaczek, babnia bania " :szeroki_usmiech
                                                W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

No i jak koledzy piszą, zrywajcie znaki klubowe jak auto sprzedajecie.
                                                Żeby potem nie było

Pozdro

Komentarz

• r2r
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4721
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Alonzo_, w Częstochowie na DK-1 mamy w pewnym miejscu zwężkę już od dłuuugiego czasu, bo babrają się z mostem robiąc go chyba na milimetry. Na dojeździe do tej zwężki są dwa pasy i najbliżej prawej krawędzi jezdni "bus-taxi pas". Nie czuję się jakoś silnie uprzywilejowany, ale podlegam pod ten "bus-TAXI-pas" dlatego często nim mijam kilometrowy korek, ale już parę razy miałem taką akcję, że wszyscy stoją obok mnie, a ja sobie powoli jadę tym pasem i jak się poczuć, kiedy na jakieś 400m. przed tą zwężką, wyjeżdża mi na niego paradnie TIR z prędkością 5km/h, bo pewnie bolę go w lusterku wstecznym, bolę bo dojadę do zwężki bez czekania, wskoczę tuż przed nią i sobie pojadę bez czekania. ..uj, że za mną zaraz dojeżdżają ze 2 autobusy i że i ja, i oni, mając do dyspozycji swój osobny pas, musimy być zdani na łaskę pana w Tirze, któremu nie pasuje, że ktoś jedzie szybciej. Mało tego - reszta korka jakoś się posuwa, o on jedzie z prędkością mniejszą niż przeciętny piechór.

Jak to nazwać :?:
                                                  Artur

Komentarz

Pracuję...